Autó Derzbach Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Pavel Richtert nevezték ki a ŠKODA vezette „INDIA 2.0” projekt termelési műszaki igazgatójává
2018.10.01.
Újdonság a ŠKODA-ról

Pavel Richtert nevezték ki a ŠKODA vezette „INDIA 2.0” projekt termelési műszaki igazgatójává

› A ŠKODA tapasztalt menedzsere felel a punei üzem összes modelljének gyártásáért› Az „INDIA 2.0” projekt keretében a ŠKODA vezeti a Volkswagen-csoport indiai piacon tervezett modelloffenzíváját› Már 2020-ban bemutatkozik az MQB-A0-IN platformra épülő első ŠKODA modell

Pavel Richter

Mladá Boleslav/Budapest, 2018. október 1. - 2018. november 1-jétől Pavel Richter veszi át a termelési műszaki igazgatói pozíciót a Volkswagen-csoport „INDIA 2.0” projektjében, amelynek vezetői feladatait a ŠKODA látja el. A 46 esztendős szakember felel a jövőben az indiai Pune üzemében készülő összes modell gyártásáért. A személyi átszervezésre az „INDIA 2.0” projekt részeként kerül sor. Gurpratap Boparais vezetése alatt a ŠKODA felel a Volkswagen-csoport indiai piacon indított modelloffenzívájáért.

 

A felelősségi körök menedzsmentszintű átszervezése fontos lépés az „INDIA 2.0” projekt konkrét megvalósítása során. Pavel Richter termelési műszaki igazgatóvá való kinevezésével a ŠKODA már jó előre betöltötte az egyik kulcsfontosságú pozíciót.

 

Amint Dr. Andreas Lauermann, a Volkswagen India Private Ltd. elnöke és ügyvezető igazgatója kiemelte: „Nagy örömmel tölt el, hogy punei csapatunkban köszönthetem Pavel Richtert, aki nagy tapasztalatával meghatározó szerepet tölthet be azon közös céljaink megvalósításában, hogy tovább erősítsük a Volkswagen-csoport pozícióját a stratégiailag nagyjelentőségű indiai piacon.”

 

Gurpratap Boparai, a ŠKODA AUTO India Private Ltd. ügyvezető igazgatója, egyben az „INDIA 2.0” vezetője hangsúlyozta: „Pavel Richter immár sok éve jól ismeri a vállalat struktúráját és nagy szakértelemmel rendelkezik a nemzetközi autóipar területén. Tudásával döntő mértékben hozzájárulhat az ’INDIA 2.0’ projekt sikeréhez.”

 

Pavel Richter immár 2000 óta dolgozik a ŠKODA AUTO kollektívájában, s azóta Csehországban, illetve más országokban különböző vezetői pozíciókat töltött be a vállalaton belül. 2011-ben a ŠKODA a csehországi Kvasinyban működő gyárának igazgatója lett, majd 2014-től a vállalat Mladá Boleslav-i székhelyén az OCTAVIA, RAPID és KAROQ modellek gyártásáért felelt.

 

Az „INDIA 2.0” projekt keretében a jövőben a ŠKODA vezeti a Volkswagen-csoport indiai piacon indított modelloffenzíváját, amelybe főként 2019 és 2021 között egymilliárd eurót invesztál a vállalatcsoport. A ŠKODA helyi gyártásban az MQB A0 szubkompakt-platformra építi új termékeit, kezdetben az indiai piacra (MQB-A0-IN) összpontosítva.

 

A második lépésben az autógyártó már az indiai gyártású járművek exportjának lehetőségét vizsgálja. A ŠKODA és a Volkswagen ezen a platformon fejleszt ki különböző modelleket, a termékoffenzíva 2020-ban egy SUV-modellel veszi kezdetét. Annak érdekében, hogy a tervezett gépkocsik a lehető legjobban megfeleljenek az indiai ügyfelek igényeinek, a ŠKODA már a kezdetektől a lehető legközelebbről kívánja vizsgálni a piacot, s az új termékek műszaki fejlesztése elsősorban Indiában zajlik. Az autógyártó ennek során fokozatosan teremt helyi szinten új munkahelyeket.

 

A ŠKODA RAPID, a ŠKODA OCTAVIA, a ŠKODA SUPERB és a ŠKODA KODIAQ formájában a ŠKODA AUTO India Private Ltd. jelenleg négy modellsorozatot kínál. Az OCTAVIA, a SUPERB és a KODIAQ Aurangabadban készül, az Audi és a Volkswagen különböző modelljeivel együtt. A RAPID Punéban gördül le a szerelőszalagról, ahol emellett a Volkswagen Polo, Vento és Ameo modelljeit, illetve motorokat is gyártanak.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.