Autó Derzbach Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Világpremier Genfben: A SKODA VISION X tanulmányautó ötvözi a sűrített földgáz (CNG), a benzin- és az elektromos hajtást
2018.03.05.
Újdonság a ŠKODA-ról

Világpremier Genfben: A SKODA VISION X tanulmányautó ötvözi a sűrített földgáz (CNG), a benzin- és az elektromos hajtást

Mladá Boleslav /Budapest, 2018. március 2. – A SKODA AUTO a Genfi Nemzetközi Autószalonon bepillantást enged az autógyártás jövőjébe. A SKODA VISION X tanulmányautó újszerűen konfigurált hibrid hajtással készült.

Vision X

A különösen fenntartható hajtásrendszer a sűrített földgáz (CNG), a benzin- és - két elektromos motorral - az elektromos hajtást ötvözi. A VISION X a SKODA első olyan összkerékhajtású járműve, amelyik nem használ kardántengelyt, ennek egyértelmű előnye a kisebb tömeg és a kedvezőbb fogyasztás. A károsanyag-kibocsátás ennek megfelelően szintén nagyon alacsony, a szén-dioxid esetében például csupán 89 gramm/kilométer. A Crossover benzinmotorja 130 lóerős (96 kilowatt), turbófeltöltős, négyhengeres 1,5 literes TSI G-TEC, amit sűrített földgázzal (CNG) való üzemelésre fejlesztettek, maximális forgatónyomatéka 250 newtonméter, s az első kerekeket hajtja. Az egyik CNG-tartály a hátsó ülés alatt, a másik pedig a hátsó futómű mögött kapott helyet. A két elektromos motor közül az egyik az első hajtásba segít, szíjhajtású indítógenerátor (RSG) rendszerű. Előnye a magas kapacitás, a kis tömeg és a kedvező előállítási költségszint. A másik elektromos motor egy 48 volt feszültségű lítiumion-akkumulátorral működik együtt, menet közben a rekuperáció révén töltődik a rendszer. A 70 Nm nyomaték az elindulás pillanatától rendelkezésre áll, ha szükséges. A koncepciómodell az út- és menetviszonyoktól függően első-, hátsó-, vagy összkerékhajtással üzemelhet. Elektromos üzemben az akkumulátorok kapacitása két kilométer megtételére elegendő, a fosszilis üzemanyagok - van egy tartalék benzintartály is - elégetésével azonban a 650 kilométeres hatótávolság is elérhető. A SKODA Vision X tanulmány a rendszerteljesítmény optimális kihasználásával a 0-100 kilométer/órás sprintet 9,3 másodperc alatt teljesíti, a csúcssebesség pedig megközelíti az óránként 200 kilométert.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.