Autó Derzbach Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Megnyitotta új InnoCube innovációs központját a ŠKODA AUTO
2018.09.18.
Újdonság a ŠKODA-ról

Megnyitotta új InnoCube innovációs központját a ŠKODA AUTO

› A ŠKODA AUTO InnoCube kutatás, előadások és eszmecserék helyszínéül szolgál›A Student Start Up Incubator start-up program keretében a ŠKODA AUTO Egyetem hallgatói fejleszthetik üzleti ötleteiket›Az innovációs létesítmény központi szerepet tölt be a munkatársak továbbképzésében és felkészítésében a digitális átalakulásra

InnoCube

Mladá Boleslav/Budapest, 2018. szeptember 17. - Egy Mladá Boleslav környéki egykori kolostorépületben „Készen a jövőre” („Ready for the Future”) mottója szellemében nyitotta meg a ŠKODA AUTO új InnoCube innovációs központját. A rendezvény látogatói testközelből élhették meg a kiterjesztett valóság (Augmented Reality) élményét és próbálhattak ki olyan innovatív eszközöket, mint a drón és a hoverboard. Az új InnoCube a digitális átalakulás fejlesztései és fő témái kutatásának, új ötleteinek és előadásainak adhat helyet. Az InnoCube innovációs központ megnyitásával immár működése második évtizedébe léphet a Na Karmeli továbbképző központ.

 

A megnyitó keretében különleges kiállítást is szervezett a ŠKODA AUTO, amelynek látogatói a kiterjesztett valóság (Augmented Reality), a videomapping és a háromdimenziós nyomtatás technikáival is megismerkedhettek, de a kisebb tárgyakat mágneses mező alkalmazásával lebegtető úgynevezett Levitronok segítségével a nehézségi erő fizikai törvényeivel is eljátszhattak. A hoverboardok és a drónok mindeközben már a jövő mobilitására kínáltak kitekintést. Az InnoCube egyik különlegessége az üvegkocka, amelyben egy a ŠKODA AUTO igazgatótanácsa tagjainak személyes üzeneteit tároló mikrochipet helyeztek el. Ezekben a jövő meghatározó témaköreiről fejtették ki nézeteiket, valamint arról, hogyan változik meglátásuk szerint az oktatás, az egyéni mobilitás és az autó az elkövetkező évek során.

 

Amint Bohdan Wojnar, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a humán-erőforrás területért felelős tagja hangsúlyozta: „Az új InnoCube formájában egészen újszerű lehetőségeket kínálunk munkatársainknak felkészülni mindazon kihívásokra, amelyekkel a digitalizáció révén szembesülünk. Dolgozóink itt különféle előadások, workshopok és más rendezvények keretében képezhetik tovább magukat, meríthetnek inspirációt, illetve bővíthetik tudásukat újonnan szerzett ismeretekkel és készségekkel.”

 

Andre Wehner, a ŠKODA AUTO a vállalatfejlesztés (Corporate Development) és a digitalizáció területeiért felelős digitalizációs vezetője (Chief Digital Officer) hozzátette: „A teljes autóipar mélyreható társadalmi és gazdasági változások előtt áll, amelyekre jól felkészültünk. Vállalatunkat, illetve digitális szolgáltatásaink portfólióját egyaránt következetesen ügyfeleink megváltozó igényei szerint alakítjuk. Az új InnoCube újabb lépés ezen átalakulás sikeres megvalósításának útján. Itt a legkorszerűbb szempontok szerint képezhetjük utánpótlásunkat, a jövő innovatív témaköreiről fogalmazva meg fontos kérdéseket.”

 

Az InnoCube célja a vállalat munkatársainak felkészítése a digitális átalakulás követelményeire, valamint a vállalat „Stratégia 2025” programja szerinti digitalizálásának további elősegítése. A ŠKODA AUTO minden részlege előtt nyitva álló új platform helyiségei különböző területekre oszlanak. Az innovációs részen a speciális kutatási felszerelés mellett rendezvények és eszmecserék céljaira előcsarnok és előadóterem is rendelkezésre áll, de az InnoCube különböző workshopoknak, illetve hackathon- és más jellegű eseményeknek is otthont ad majd. Egyes rendezvények a ŠKODA AUTO Szakiskola tantervébe is bekerülnek.

 

Az InnoCube emellett a Student Start-up Incubator start-up program számára is helyet biztosít, ahol a ŠKODA AUTO Egyetem hallgatói például digitális üzleti modelleket fejleszthetnek.

 

A Na Karmeli oktatási központ egyedülálló létesítmény, amely már 2007 óta a történelmi és a modern építészet találkozásának színtere, egyben koncertek, színházi előadások, kiállítások rendezvényközpontja, de oktatási programoknak és közösségi találkozóknak is otthont ad. Egyebek mellett a ŠKODA AUTO Egyetem is itt működik.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.