Autó Derzbach Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A ŠKODA elektromos, intelligens, innovatív és érzelmes lesz a Genfi Autószalonon
2019.03.05.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA elektromos, intelligens, innovatív és érzelmes lesz a Genfi Autószalonon

› A ŠKODA VISION iV konkrét előretekintést kínál a márka jövőbeli elektromos járműveire és a gyártó következő lépésére az eMobility irányába› ŠKODA KAMIQ: új városi SUV az európai piac számára› ŠKODA SCALA: a kompakt autó szegmens radikális újradefiniálása a ŠKODA AUTO számára› ŠKODA FABIA R5: a WRC2 legeredményesebb versenyautójának következő fejlődési szakasza› KLEMENT: elektromos kerékpár koncepció, mint innovatív mobilitási megoldás a város számára› Sajtótájékoztató a ŠKODA kiállítási standján 2019. március 5-én 09:40-kor

Vision iV

Mladá Boleslav / Budapest, 2019. március 4. – A ŠKODA mobilitási szolgáltatásainak teljes skáláját bemutatja a Genfi Autószalonon március 5-től 17-ig. A VISION iV koncepció tanulmány konkrét előretekintést kínál az első, teljesen elektromos ŠKODA-ra, amely az MEB moduláris elektromos autóplatformon alapul. Az új KAMIQ-kal a cseh autógyártó bővíti sikeres SUV családját a városi SUV-ok növekvő szegmensében, és a SCALA teljesen újradefiniálja a ŠKODA kompakt autószegmensét. A ŠKODA FABIA R5 legújabb fejlesztése, a márka történetének legsikeresebb versenyautója is megjelenik a ŠKODA standján. Ráadásul a ŠKODA innovatív mobilitási megoldást fog bemutatni a város számára - a KLEMENT-t, amely egy elektromos kétkerekű koncepció. Ez visszautal a márka történetére, amely 124 évvel ezelőtt Václav Laurin és Václav Klement kerékpár gyártásával kezdődött.

 

Az idei Genfi Autószalonon a ŠKODA úgy mutatkozik be, mint a Simply Clever cég az innovatív mobilitási szolgáltatások számára. A VISION iV és a KLEMENT segítségével a ŠKODA izgalmas kilátásokat kínál az elektromos jövőre nézve. Az új KAMIQ városi SUV és az új SCALA kompakt modellek mellett az autógyártó bemutatja az aktuális modellpalettáját is. A sajtótájékoztató március 5-én, 9:40-kor kezdődik a ŠKODA standján a 2. pavilonban.

 

2019 rendkívüli alkalom a cég 124 éves történetében: a ŠKODA belép az eMobility korszakba. Az elkövetkező négy évben a vállalat mintegy két milliárd eurót fektet be az alternatív hajtóművekbe és az új mobilitási szolgáltatásokba - a márka történetének legnagyobb beruházási programjába. A ŠKODA tíz elektromos modellt vezet be 2022 végéig. Ezen felül az autógyártó folyamatosan bővíti új mobilitási szolgáltatásait.

 

Ilyenek például a „HoppyGo” autómegosztó platform és a CareDriver mobilitási és szociális szolgálat. A jármű, a járművezető és a környezet közötti magas szintű hálózatépítés lehetővé teszi a ŠKODA járművek integrálását az intelligens otthoni hálózatokba a ŠKODA Connect alkalmazás irányításával az Amazon hangvezérelt asszisztensén, Alexán keresztül. A ŠKODA stand látogatói a multimédiás támogatással többet is megtudhatnak a ŠKODA mobilitási szolgáltatásairól, és lehetőségük lesz arra, hogy saját felhasználói avatarjukat hozzák létre a felhasználói élmény asztalon.

               

ŠKODA VISION iV: konkrét előretekintés az eMobility-re „made by ŠKODA”

A VISION iV konkrét bepillantást ad a ŠKODA jövőbeli teljesen elektromos járműcsaládjára. A koncepció tanulmány a ŠKODA első, a Volkswagen csoport MEB moduláris elektromos autóplatformjára épülő járműve, amely sportos, aerodinamikus karosszériát, és egy ŠKODA-ra jellemző tágas belső teret kínál. A 22 hüvelykes kerekek vizuálisan kiemelik és hangsúlyozzák a jármű lenyűgöző formáját. A szemet gyönyörködtető részletek közé tartoznak a ŠKODA rács függőleges lécében lévő megvilágított üvegelemek és a hagyományos szárnyas tükrök helyett cápa uszonyokra emlékeztető formájú kamerák. Két villamos motor - egy az első és egy hátsó tengelyen - képezi a kibocsátás-mentes hajtásrendszert, így a VISION iV összkerék hajtású. A jármű alsó részében található sík lítium-ion akkumulátor helyet takarít meg, és a WLTP ciklusnak megfelelően akár 500 kilométeres hatótávolságot biztosít. Az innovatív technológiák nagyobb biztonságot és kényelmet biztosítanak, új információs és szórakoztató korszakot vezetnek be. Az okostelefonok közvetlenül integrálhatók a jármű információs és szórakoztató rendszerébe, és digitális kulcsként is használhatók a jármű megnyitásához.

 

Új ŠKODA KAMIQ - a márka első városi SUV-ja

A ŠKODA folytatja sikeres SUV-kampányát, az első városi SUV, az új KAMIQ bemutatásával. A KODIAQ és a KAROQ után a KAMIQ a harmadik SUV modell az európai piacon, a sikeres SUV portfólió alsó végét zárja le. A KAMIQ név rávilágít arra, hogy a márka SUV családjának tagja, a megállapított nómenklatúra alapján; A KODIAQ és a KAROQ nevek szintén K-vel kezdődnek, és a Q-vel zárulnak. A városi SUV-k növekvő szegmensében a ŠKODA KAMIQ ötvözi a SUV előnyeit, például a nagyobb szabadmagasságot és a magasabb üléshelyzetet, stílusos off-road megjelenéssel és egy kompakt jármű agilitásával. A KAMIQ érzelmi kialakításával, a legmodernebb asszisztens és információs és szórakoztató rendszerekkel, a bőséges belső térrel és számos Simply Clever funkcióval egyaránt megfelel a család és az életstílus-orientált ügyfelek igényeinek.

 

A ŠKODA SCALA érzelmes hangot ad

A ŠKODA SCALA teljesen újradefiniálja a ŠKODA kompakt autószegmensét, amely magas funkcionalitású, korszerű konnektivitással és érzelmi megjelenéssel rendelkezik. A ŠKODA SCALA új neve megfelel az egyedülálló jellegének és a modern technológiának: a SCALA latin szó, jelentése „lépcsőház” vagy „létra”. Ez rávilágít arra, hogy a ŠKODA ugrásszerűen halad előre ezzel a modellel. Ez vonatkozik az új design nyelvre is, amelyet a ŠKODA Párizsban mutatott be először a VISION RS-sel. A SCALA magas szintű aktív és passzív biztonságot, teljes LED-es fényszórókat és hátsó lámpákat, valamint rengeteg helyet biztosít az utasok és poggyászok számára, öt hatékony motort kínál 66 kW (90 LE) és 110 kW (150 LE) teljesítmények között, valamint számos Simply Clever megoldást is magáénak tudhat. Az autó 2019 második negyedévének elején kerül forgalmazásra.

 

Frissítés és új megjelenés a világbajnok ŠKODA FABIA R5 számára

A cseh autógyártó Genfben különleges bemutatóval készül a motorsport-rajongók számára: a ŠKODA standján két szimulátorban megtapasztalhatják a rally gyorsaság különleges izgalmát, majd elmerülhetnek a márka motorsport történetében. A ŠKODA a WRC2 világbajnokság összes trófeáját 2016-tól 2018-ig Svájcba fogja vinni, mivel a ŠKODA Motorsport a Genfi Autószalonon bemutatja a ŠKODA FABIA R5 következő változatát; a márka motorsport történetének legsikeresebb raliautója új fejlesztéseket kapott. A 2019-es ŠKODA FABIA szériaváltozatának dizájn elemeit tartalmazza, és technológiailag optimalizálták. A homologizáció után az új fejlesztésű FABIA R5-öt valószínűleg 2019 közepétől fogja használni a ŠKODA gyári csapata, és az ügyfél csapatok számára is elérhető lesz.

 

KLEMENT - a városi mobilitás trendje kétkeréken

Tiszta, egyszerű és intuitív működés: az új KLEMENT elektromos mobilitási megoldás egy modern és környezetbarát életmódot képvisel. A futurisztikus kétkerekű koncepció az autó számára jelent ökológiai alternatívát a mikromobilitás területén. Egy elektromos hátsó kerékmotor és az integrált fékenergia-visszanyerés gyorsítja fel a kerékpárt 45 km/h csúcs-sebességre; két akkumulátor teszi lehetővé a 60 kilométernél nagyobb hatótávolságot. A KLEMENT teljesen csatlakoztatható; az aktuális akkumulátorszintek például egy alkalmazáson keresztül jeleníthetők meg. Ezenkívül egy földrajzi határt is előre meg lehet határozni, melyet a KLEMENT nem tud elhagyni.

ŠKODA KAROQ és KODIAQ SUV új és opcionális funkciókkal

Genfben a ŠKODA KAROQ és a ŠKODA KODIAQ SUV modelleket az év folyamán bevezetésre kerülő innovatív megoldásokkal mutatják be, amelyek alapfelszereltségként vagy opcióként még az év során megjelennek mindkét modellen. Azonnal felismerhető: mindkét modell hátsó részén a ŠKODA felirat nagybetűkkel kerül feltüntetésre. Az új Side Assist, amely immáron 70 méteres tartománnyal rendelkezik, opcióként kapható. Egy másik újítás a DCC adaptív futóművezérlés, amely a jövőben az első kerékhajtású változatokhoz is elérhető lesz. A ŠKODA KAROQ hajtásláncválasztékát a 2.0 TDI 140 kW (190 LE) motorral és 7-sebességes DSG-vel egészítik ki, míg a ŠKODA KODIAQ új gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszert kap, amely érzékelőkkel rendelkezik minden keréken. A SCOUT modellváltozat opcionálisan szellőztetett ülésekkel is rendelhető. A jövőben a ŠKODA a KODIAQ RS-t és a SPORTLINE-t kínálja az új „Ignite” 20 collos könnyűfém keréktárcsákkal.

 

A ŠKODA élőben közvetíti a sajtótájékoztatót, amely körülbelül 15 percig tart, március 5-én, 09: 40-kor kezdődően. Megnézheti a márka platformjain, a ŠKODA Storyboardon vagy a Twitter - ŠKODA AUTO NEWS felületeken. A médiaszervezetek a beágyazási kóddal is közvetíthetik az élőadást saját csatornájukon.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.