Autó Derzbach Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A SKODA a 2018-as Genfi Nemzetközi Autószalonon: Számtalan újdonság és kitekintés az automobilizmus jövőjébe
2018.02.23.
Újdonság a ŠKODA-ról

A SKODA a 2018-as Genfi Nemzetközi Autószalonon: Számtalan újdonság és kitekintés az automobilizmus jövőjébe

› SKODA VISION X: bepillantást enged a cseh gyártó modellpalettájának jövendőbeli fejlesztésébe› SKODA FABIA: az alaposan átdolgozott kompaktmodell premierje› SKODA KODIAQ L&K: a sikeres SUV-modell csúcsváltozatának bemutatkozása› SKODA SUPERB: az új 2.0 TSI 200 kilowattos (272 lóerő) benzinmotorral és az új hétfokozatú kettős tengelykapcsolós váltóval (DSG)› SKODA OCTAVIA RS: a 2.0 TSI 180 kilowattos (245 lóerő) benzinmotorral és a Challenge Plus csomaggal› Az összes TSI erőforrást részecskeszűrővel látják el› A digitális műszeregység mostantól az OCTAVIA, a SUPERB és a KODIAQ modellekhez is elérhető

Octavia RS

Mladá Boleslav/Budapest, 2018. február 23. - A SKODA, cseh autógyártó a 2018-as Genfi Nemzetközi Autószalonon számtalan újdonságot mutat be. A középpontban a SKODA VISION X tanulmányautó világpremierje áll, amelyen keresztül kitekinthetünk a modellpaletta fejlődésének irányába. Az alaposan átdolgozott SKODA FABIA szintén világpremierjét ünnepli, valamint a SKODA KODIAQ L&K, a sikeres SUV-modell csúcsváltozata is most mutatkozik be a nagyközönségnek először. A SKODA SUPERB palettája egy új 2,0 literes TSI benzinmotorral és hétfokozatú kettős tengelykapcsolós váltóval (DSG), a SKODA OCTAVIA RS pedig Challenge Plus csomaggal bővül. Az összes közvetlen befecskendezéses benzinmotor részecskeszűrőt kap. Ezen kívül a digitális műszeregység elérhetővé válik az OCTAVIA a KODIAQ és a SUPERB modellekhez.

 

A SKODA AUTO magabiztosan látja a jövőt. Ezt egyértelműsíti a cseh autógyártó szereplése az idei Genfi Nemzetközi Autószalonon (2018. március 8-18.). A SKODA standjának középpontjában az „innovációs alagút” áll – ahol interaktív kivetítőn és részletesen lehet tájékozódni a VISION X tanulmányautóról. Az alagút jobb oldalán a jármű Simply Clever részleteiről kapnak tájékoztatást a látogatók, továbbá megtudhatnak részleteket a SKODA AUTO DigiLabs applikációjáról a Longboardról és további elemekről. Az alagút másik oldalán az autók gyártása során felhasznált anyagokat lehet majd megtekinteni. Az utastér felületeinek dizájnját ugyanúgy bemutatják, mint a felhasznált alkotóelemek elsőosztályú minőségét. Az „innovációs alagútban” a karosszéria anyagait is szokatlan formában láthatják az érdeklődők, továbbá a SKODA betekintést enged a márka jelenlegi connectivity- és mobilitási szolgáltatásaira. Az alagút végén a látogatók kijelzőkön és tableten is átfogó tájékoztatást kapnak az új VISION X tanulmányautóról.

 

SKODA VISION X: A szenvedéllyel megalkotott tanulmány az automobilok hosszútávú fenntarthatóságát és agilitását helyezi a középpontba

 

A SKODA VISION X modellel a cseh autógyártó egy modern Crossover képében a sikeres SUV-modellcsalád következő, harmadik modelljére is kitekintést enged. A tanulmány a márka SUV modelljeire jellemző formai világot ülteti át egy új járműszegmensbe. A VISION X is továbbviszi a tradicionális cseh üvegművesek ihlette kristályszerű megoldásokat. Új a nagy érintőképernyős monitor, amely lehetővé teszi az új kezelési koncepciót az infotainment és a connectivity területén. Különösen innovatív a hibrid-hajtásrendszer: sűrített földgáz (CNG) üzemű négyhengeres turbófeltöltős motort kombinál elektromos hajtással, ez különösen kedvező fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket tesz lehetővé.

 

SKODA FABIA: A kisautó kategória sikermodellje alaposan megújul

 

Számos vonzó újdonsággal mutatkozik be az alaposan átdolgozott SKODA FABIA. A felfrissített első és hátsó rész elegáns és dinamikusan modern külsőt kölcsönöz a kedvelt modellnek. Első alkalommal érhető el LED fényszórókkal és szintén LED hátsó lámpákkal. A belső térben új formájú a műszeregység és szintén újak az ülések. A vezetői segédrendszerek sora és a Simply Clever részletek is tovább bővülnek. A SKODA FABIA és a SKODA FABIA COMBI meghajtásáról a jövőben pörgős, ugyanakkor takarékos benzinmotorok gondoskodnak. Négy erőforrás választható, 60 és 110 lóerő közötti teljesítménnyel.

 

SKODA KODIAQ L&K: A sikeres SUV-modell exkluzív csúcsváltozata

 

Egyedi forma és exkluzív szériafelszerelés jellemzi a SKODA KODIAQ L&K modellt. A nagy SUV csúcsváltozata 19 colos „Sirius” könnyűfém keréktárcsákat, teljes Led fényszórókat, krómozott lamellájú hűtőrácsot továbbá a modellre jellemző első és hátsó lökhárítót kapott. A beltérben bőrkárpitozás és az egyedi dekorelemek kölcsönöznek elegáns és stílusos hangulatot. A piaci bevezetésre a SKODA KODIAQ L&K motorválasztéka is megújul. Új a kínálatban az 1,5 literes TSI benzinmotor 110 kilowattal (150 lóerő) és a 2,0 literes TSI benzinmotor 140 kilowattos (190 lóerő) teljesítménnyel.

 

Még nagyobb vezetési élmény a SKODA SUPERB és a SKODA OCTAVIA RS modellekben

 

Genfben mutatkozik be a SKODA SUPERB modellhez egy új hajtásrendszer. A 2,0 literes TSI benzinmotor 200 kilowatt (272 lóerő) teljesítményét egy ugyancsak új hétfokozatú kettős tengelykapcsolós váltó (DSG) közvetíti az útfelületre. A jövőben új extrafelszerelések is választhatók a SKODA SUPERB modellekhez, többek között a biztonsági szolgáltatásokkal kibővített KESSY (kulcs nélküli nyitási/zárási/indítási rendszer) és az Ambiente világítás, amelyet a választható menetprofil vezérel.

 

A SKODA OCTAVIA RS kiemelkedő vezetési élményről gondoskodik. Genfben mutatkozik be a választható Challenge Plus csomaggal, amely exkluzív külső és belső dizájnt és felszereltséget foglal magába. 2018 nyarától a 180 kilowatt (245 lóerő) teljesítményű sportos csúcsváltozat gondoskodik a dinamikus haladásról. A 0-100 kilométer/órás gyorsulást 6,7 másodperc alatt teljesíti. A SKODA OCTAVIA RS sportos ambícióit az elektronikusan szabályozott részlegesen önzáró differenciálzár (VAQ) is segíti.

 

A digitális műszeregység további SKODA modellek számára is elérhető

 

Az első alkalommal a SKODA KAROQ kompakt SUV-modellben bemutatott digitális műszeregység mostantól a SKODA OCTAVIA, a SKODA SUPERB és a SKODA KODIAQ számára is elérhetővé válik. A kijelző különböző egyéni beállításokat tesznek lehetővé, ehhez több elrendezés áll rendelkezésre. Az információk mérete és elhelyezése szabadon konfigurálható. A sebesség, motorfordulatszám, üzemanyagszint-jelző és a navigáció mellett lehetőség nyílik a hangrendszer, a telefon vagy a vezetői segédrendszerek kormány mögötti megjelenítésére is.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.